RECENSION FRÅN DAGENSSKIVA

saxat från DAGENS SKIVA

Friskt fläkt från förr

"Det är en ynnest att få höra så här bra musik för ynka 30 spänn."

Citatet kommer från en polare från Jönköping som jag hade tipsat om Malmöbandet Ursuts spelning på Insikten i samma stad i lördags. Jag var knappast förvånad, polaren gillar crustpunk och det är exakt vad Ursut lirar.
Dårarnas paradis damp ner tidigare i år, som en frisk fläkt från förr. Nu för tiden verkar banden som lirade crust i början av 2000-talet ha lagt ner och på dagens, förvisso spirande, punkscen har jag inte direkt stött på många band som låter som den skandinaviska crusten gjorde.
Och Ursut – vars namn enligt gitarristen Mattias på ovan nämnda spelning inte har något mer gemensamt med rymmaren än just namnet – gör det väldigt bra.
Men så är det inga duvungar i bandet heller; åtminstone Project Hopeless, Intensity och Kontrovers finns på medlemmarnas meritlistor sedan tidigare och det hörs. Rutinen skiner igenom både i framförandet och i kompositionerna. Särskilt gynnas Ursut av att man har tre sångare som bidrar med skrik.
Allra bäst blir det i faderskapsdängan Det handlar inte längre bara om mig, där crustharmonierna får härja fritt mot slutet av låten och växelsångsarrangemanget är klockrent.
Eller för att citera ovan nämnda polare igen, denna gång ett par dagar senare och på twitter:
Det handlar inte längre bara om mig… Det är lätt det bästa spåret på skivjäveln…